Voldas damelag har nyttet tiden etter at opprykket til 1. divisjon var sikret, godt. Laget startet den samlede oppkjøringen til årets sesong 23. juli, men før det hadde jentene lagt bak seg en vår og en sommer med mye god trening. Testresultatene viste at laget har tatt store steg før årets sesong. Så langt har laget gjennomført to helger med treningskamper som bekrefter at treningsinnsatsen har gitt fremgang på mer enn testresultatene.

Helgen 17. -19. august deltok laget i Thon Cup Follo der det møtte fire 1. divisjonslag. To ett-målstap mot Fjellhammer og Follo samt to klare seire mot Aker og Førde viser at Volda holder nivået. Siste helg var laget på besøk i Førde. Her møtte laget Førde og Gneist. Resultatene ble hhv 23-24 og 34-26. Igjen solide bevis på at laget neppe vil bli en kasteball på nest øverste nivå i norsk håndball.

Onsdag 29. august spiller laget årets første offisielle kamp. Hvilke forventninger har du til kampen Halldor?

– Det er sesongens første kamp egentlig, så det er alltid spennende å se hvordan laget presterer når det er så kort tid til seriestart. Vi bør være bedre en Godøy i forhold til forskjellen mellom laga i seriesystemet, men vi vet også at NM er NM og alt kan skje. Godøy har en sterk heimebane og jeg forventer full hall i morgen. Det er alltid vanskelig å være laget som bør vinne, men jeg har tru på at jentene er klare.

Kommer du til å prøve noe nytt i denne kampen?

– Som jeg sa så er det sesongens første kamp. Vi har prøvd litt forskjellig i treningskampene. Noe har fungert bra og andre ting må vi jobbe videre med, men i kampen i morgen gjelder det å vinne, så det blir ingen store eksperimenter. Vi legger som vanlig hovedfokus på forsvarsspill og kontringer.

Er det noe du har lyst til å si til supporterne?

– Ja, jeg håper dere tar turen til Godøy i morgen. Jeg tror Godøy kommer til å ha god støtte på hjemmebane så jentene kommer helt sikkert til å trenge hjelp fra tribunen. Så håper vi på en god kamp og en kjekk opplevelse.