Jelena Terzic kjem til Volda frå Serbia.

Serbisk toppspelar til Volda

Jelena Terzic kjem til Volda frå Serbia.

Jelena Terzic har signert ein toårsavtale med Volda HK. Jelena har spelt for toppklubbar i heimlandet Serbia og Romania dei siste åra.

Ho er 27 år, venstrehendt og spelar på høgre back-plass.

– Klubben gjorde ein grundig jobb før vi signerte Jelena, fortel trenar Halldór Stefán Haraldsson.

– Vi har sett mange kampar med ho på video, snakka med folk som kjenner ho, og for to veker sidan var Jelena og prøvespelte i Volda. Sjølv om vi vurderte nokre andre alternativ, var det ingen tvil om at vi ønska å signere Jelena etter at ho hadde vore hos oss.

– Ho er sjølvsagt ein god handballspelar, men ho er også veldig open og enkel å prate med. Eg trur ho kjem til å passe veldig godt inn i spelarstallen vår.

Terzic har bra fart i beina, og kan halde eit svært høgt tempo både i etablert angrep og ankomstfasen. Difor trur Hilldór at Jelena kjem til å passe godt inn i den spelestilen Volda ønsker å vise neste sesong. 

– Jelena har med seg mykje god erfaring, og har spelt mange år i den heimlege ligaen med titlar på øvste nivå. Ho har også spelt fleire sesongar i Challenge cup (3. øverste nivå i europacupspel), der laget hennar gjekk til semifinalen i sesongen 19/20. I tillegg har ho vore ein del av det serbiske landslaget.

– Eg er veldig nøgd med at klubben klarte å signere Jelena, og føler at denne signeringa styrker laget betydelig framfor neste sesong, seier trenaren.

Jelena vil vere på plass i Volda saman med resten av gjengen ved oppkjøringsstart i juli.