Ingeborg Furunes fra tida i Volda
Ingeborg Furunes. Foto: Ove Krumsvik

Gjensyn med Volda for Ingeborg

Før Volda – Fredrikstad: Etter to sesonger i Volda-drakta forlot Ingeborg Furunes i fjor vår klubben, og reiste til eliteserielaget Fredrikstad. På søndag er Ingeborg tilbake, klar for kamp mot gamle lagkamerater.

Tekst: Idar Flo. Foto: Ove Krumsvik.

Hva er ditt beste minne fra tida di i Volda, Ingeborg?
– Det er vanskelig å komme på ett spesifikt minne, men det jeg aller mest husker er alle de fine folkene og opplevelsene jeg har fått både på og utenfor banen. Og så alle de flotte folkene rundt klubben som møtte opp på kamp, og stilte opp hvis det var noe man trengte hjelp til. Jeg hadde to veldig fine år i Volda, og gleder meg veldig til å komme tilbake og spille i Volda.

– Hvordan vil du vurdere Volda, og hva blir viktig for Fredrikstad for å vinne?
– Vi ser på Volda som en tøff motstand, og er en kamp vi ikke tar lett på. Vi kommer til å møte et nyopprykket lag som vil vise seg frem og starte sesongen med seier på hjemmebane. For oss blir det derfor viktig å fokus fra start, hvis ikke blir vi hardt straffet. Vi er et lag som liker å løpe og ha høyt tempo, noe jeg tror kommer til å bli viktig på søndagen. Det blir også ekstremt viktig at vi setter sjansene våre, for de har målvakter som kan stenge buret hvis de har dagen.

Hvilke forventninger har du til sesongen?
– Vi har klart å beholde de fleste spillerne fra fjorårets sesong, noe som gjør at vi har hatt muligheten til å bygge videre på spillet og utviklingen vi hadde i fjor. I oppkjøringen har vi fått spille mange kamper, og vi sitter igjen med en god følelse etter disse. Vi har fått et mye bedre samspill og blitt flinkere på å spille på hverandre sine ferdigheter. Jeg tror at hvis vi klarer å spille som et lag og for hverandre kan det bli en veldig gøy sesong.


Tror det kan bli en tøff kamp
I oppkjøringen til sesongen har Fredrikstad vunnet seks av åtte kamper. Vi har spurt hovedtrener Elias Mar Halldorsson om forventningene før kampen mot Volda.

– Vi begynte 25. juli etter fire uker med sommerferie. I treningskampene har vi sett fremgang i hver eneste uke, så vi gleder oss å begynne og spille i serien. Vi har forvetninger om at ta neste steg fra sesongen i fjor, vi har mange unge spillere som vi onsker at utvikle videre og samtidlig ta neste steg som lag.

Hvordan vil du vurdere Volda, og hva blir viktig for Fredrikstad for å vinne?
– Jeg har sett endel treningskamper, men da har Volda brukt opptil 16 spillere, så det er litt vanskelig for meg å vurdere de nå. Det klart at Volda har mange gode spillere og gode trenere så det blir ikke lett for oss å mote de i første kamp i eliteserien. Vi må være klare fra start når vi kommer opp til Volda.

Kampstart er søndag 4. september kl. 18.00 i Volda Campus Sparebank1 Arena.