Marta Tomac. Foto: S&B-N

– Jeg vet at de har en av landets fineste håndballarenaer!

Marta Tomac er en av stjernene som kommer til Volda og skal være instruktør for 200 unge håndballspillere neste uke. Vi har snakka med landslagsspilleren og sjekka hva hun vet om Sunnmørsbygda hun og lagvenninnene snart skal innta.

Foto: S & B-N

Marta Tomac er en rutinert midtback med landskamper både for Kroatia og Norge. Hun har en fortid i trønderklubbene Utleira, Selbu og Byåsen, og har prøvd livet som utenlandsproff i Aarhus. Siden 2015 har hun spilt for mesterligavinner Vipers og Kristiansand vært hjemmebane. Nå kommer hun til Volda for å spille kamp for første gang – og gleder seg til å finne ut mer om både sted og lag.  

– Hva vet du om Volda? 
– Jeg vet de rykket opp fra 1.divisjon, men har aldri sett laget i kamp – så jeg vet egentlig veldig lite! Men det blir gøy å spille kamp mot de i neste uke. Da vet jeg mer!

– Vet du noe om bygda Volda?
– Jeg vet at Volda har høyskole, og en av landets fineste håndballarenaer!

– Hvilke forventninger har du til håndballuka i Volda?
– Jeg forventer at det skal være en uke med mange fine opplevelser! For Vipers’ del håper jeg vi får trent godt og utviklet oss som lag. 

– Hva kan de ca. 200 påmeldte til håndballskolen se frem til med dere som instruktører? 
– De kan se frem til en dag med mye moro. De får møte mange av de beste spillerne i verden på nært hold. Vi gleder oss til å møte mange unge sultne håndballspillere fra Volda-området.


Foto: Terje Refsnes

Vi skal ta Marta Tomac og medspillerne fra Vipers Kristiansand varmt imot i Volda, og håper flest mulig vi hjelpe oss med det!