Fra venstre: Vilde Vike Nerås, Sherin Obaidli, Thale Rushfeldt Deila. Foto: Molde HK

Topplagene møtes i Handballveka: – Dette blir gøy!

Tor Odvar Moen gleder seg til å ta med seg medaljekjempende Molde på besøk til Volda og «toppkamp» mot Vipers. – Det er perfekt å møte Vipers nå. Det blir fartsfylt og morsom håndball, spår moldetreneren før fredagens godbit av en kamp i Volda Campus Sparebank1 Arena. Lørdag møtes lagene i Ulsteinvik.

Foto: Molde HK. Frå venstre: Vilde Vike Nerås, Sherin Obaidli, Thale Rushfeldt Deila.  

På mange måter er Molde storesøster i håndballsammenheng i fylket vårt, men nå er Volda endelig på plass på øverste nivå og klare for å fortsette i fotsporene til «naboene» fra Rosenes by. Mens Volda trolig vil få en tøff debutsesong i Rema 1000-ligaen, har Molde etablert seg som et topplag, og er klare for å ta opp kampen med Vipers Kristiansand. Volda-publikummet er heldige nok til å få en forsmak på den duellen på fredag – da inntar Molde parketten i Volda Campus Sparebank1 Arena for å måle krefter med Vipers før sesongstart.


Vil være i medaljestriden
Moldetrener Tor Odvar Moen forteller at målsettingen for sesongen ikke er satt ennå. – Vi har ikke hatt en målsettingsdebatt i gruppa ennå. Jeg lar alle få lov til å delta i den debatten, men det tar vi ikke før om en uke eller to, sier Moen, som tok over Molde i 2020. Han var i Larvik i en årrekke, og fikk med seg storhetstiden med en hel haug sluttspillseire, eliteserie- og NM-gull, mesterligatittel og cupvinnerpokal. Med andre ord, en som vet hvordan det skal vinnes. Og selv om plassering ikke er målsatt – medaljejakt kan han love. – Det som er sikkert, er at vi ønsker å være i medaljestriden, sier Molde-treneren.


– Perfekt å møte Vipers nå
Molde har fått inn seks nye spillere, mens bare tre har forlatt klubben før årets sesong. – Det gjør at stallen vår er mye bredere, sier Moen. – Vi ser allerede at vi kan trene med en høyere intensitet og skape flere kamplignende treninger enn tidligere. Det bør gi oss en positiv utvikling.
Og nettopp å måle krefter mot Vipers i Volda fredag og i Ulsteinvik lørdag, blir svært nyttig, mener treneren: – To kamper mot Vipers er perfekt på dette tidspunktet. Det vil gi oss noen referansepunkter som kan bli nyttige inn mot de neste tre kampene i oppkjøringen. De er har et fantastisk lag som kommer til å levere en ny suveren sesong, men dersom vi skal ta de stegene vi ønsker, så må vi utfordre oss mot slik motstand i en oppkjøringsperiode.


Minner om Moldes vei mot toppen

Å ta turen til Volda blir også en ny opplevelse for Moen. Han gleder seg til å bli bedre kjent med både lag og bygd – og berømmer jobben som er gjort med å ta laget opp i eliten.

– Det er utrolig artig at den jobben som har vært lagt ned av en gjeng ildsjeler i Volda har tatt laget til Rema 1000-ligaen. Det minner jo litt om Moldes vei til det øverste nivået. Så tror jeg nok at Volda, som Molde, får en tøff debutsesong på dette nivået. Jeg så laget i en del kamper i fjorårssesongen, utenom det må jeg nok innrømme at jeg ikke kan veldig mye om årets utgave. Per dags dato er det nok ikke mange som kan det. Det gjør det jo veldig spennende da! Når vi møtes til første obligatoriske kamp lagene imellom, ja, da kan jeg love at jeg kan mye mer om Volda enn jeg kan nå!


– Å google er juks!
Det gjelder også kunnskap om bygda – for den er foreløpig ikke veldig solid, selv om han har fått med seg noen viktige fakta.

– Som østlending så må jeg nok innrømme at mine kunnskaper om Volda er litt for tynne. I tenårene var Volda synonymt med volleyball og journalistutdanning. Nå kunne jeg sikkert googlet litt for å virke smartere, men det er juks, ler Moen.


Publikum kan glede seg
Moldetreneren håper Volda- og Ulstein-publikummet vil ta turen til henholdsvis Volda Campus Sparebank1 Arena fredag og Ulstein Arena lørdag på kamp.

– Jeg tror publikum kan glede seg til fartsfylt og morsom håndball i en periode hvor resultatkravene og nervene er litt borte. Dette blir gøy!

Du ser Molde – Vipers i Volda Campus Sparebank1 Arena fredag 12. august kl. 17.30 og Molde – Vipers i Ulstein Arena søndag 13. august kl. 16.00. Velkommen!